lördag 29 november 2014

Lycka till Josefine Myrberg

Hon gick inte vidare till finalen idag men jag vet att det var inte sista gången vi såg henne.

Hennes mamma har delat ett inlägg på FB där Peter Swartling säger att "det är hon som är stjärnan" av dom 3 som sjöng igår och att "hon kommer ha en karriär".


Lycka till i framtiden Josefine Myrberg, 
du är en riktig grym artist.

Jag tänkte dela med mig av gårdagens låtar men Blogger och Youtube vill inte 
samarbeta med just dom, kan vara för att dom inte legat där så länge...

Det är den första låten med henne som fick mig att rysa.



Ny släkting och blogg



Jag kommer ändra bloggens utseende och det kan bli lite rörigt, men det behövs lite förnyelse känner jag trots att jag älskar den som är nu.

Jag har velat göra något nytt under ett tag men inte hittat en bra mall. Igår kollade jag i en ny släktings blogg och blev sugen på att leta upp en ny mall och jag tror att jag har hittat en äntligen

Den nya släktingen är en som har samma hobby som jag, släktforskning så det känns alltid lite kul att stöta på lite nya släktingar. Om jag har räknat ut detta rätt så är han syssling till min mamma men han är 1 år yngre än mig. Alla får ju inte barn när dom är 20 så därför blir det en sådan skev skillnad mellan dom, sysslingarna (mamma och nya släktingen) alltså.

Mer om det en annan gång,

fredag 28 november 2014

Lite Mer Josefine

Jag glömde skriva i förra inlägget att även om Josefine Myrberg inte går vidare ikväll så tror jag att hon är nöjd ändå för vi kommer ändå få se mera av henne i slutändan.



Det är ju inte alltid vinnarna som det går bäst för i efteråt vad jag har förstått det hela rätt. Så åker hon ikväll så kommer vi ändå få se mera av henne på något sätt.

Alexander Bard verkar älska henne och Peter Swartling som tog med henne i programmet kommer säkerligen inte släppa henne.

Men jag hoppas verkligen att det är hon som är en av dom som går till finalen nästa vecka.



Rösta på Josefine Myrberg!

Fredag idag och med det innebär det IDOL på tv och detta känns som den mest pirrigaste fredagen då jag följt programmet.

Det är ju självklart dom 3 bästa kvar och ikväll gäller det om man ska komma till finalen i Globen nästa vecka.

Jag hejar så klart på Josefine Myrberg då jag både känner hennes mamma och att jag gillar mest den musiken hon väljer att sjunga och gör det riktigt bra. Sonen så klart älskar henne då det är hans favorit musik med.

Älskar när hon sjunger Bonnie Tylers låtar.

Ikväll så sjunger hon Shake it off med Taylor Swift och Can´t get you out of my head med Kylie Minouge. Taylor Swift låten vet jag inte vilken det är men kommer säkert känna igen den. Kylie Minouge älskar jag och även låten så jag tror det kan gå riktigt bra ikväll.

Röstar gör jag så klart även om jag egentligen inte brukar rösta på sådant här, ser egentligen inte ens på idol. Men Josefine är värd vartenda krona.

Delar med mig av en av mina favoritlåtar med Josefine ...

GLÖM INTE ATT RÖSTA PÅ HENNE IKVÄLL!!


tisdag 25 november 2014

-28,8 kilo på 6 månader

Min viktblogg innehåller inte så mycket om min vikt numera, men jag går ner. Jag vägde för över en vecka sedan 93,9 och jag antar att jag har gått ner mer än så nu.

Jag har överlevt ett ytterligare kalas med att inte stoppa i mig ett enda dugg. Och ett kalas till är på ingång samt julen.

Jag har diskuterat julen med dietisten så den kommer inte bli några som helst problem. Det blir 2 hela skinkmackor på vörtbröd under hela julen och lite viktväktarkorv och ägg ungefär. Brukar inte äta så mycket mer än så. Syltan och rödbetssalladen hoppar jag över samt julmusten. Julmusten kommer bli tuff att avstå speciellt när jag vill ha den till skinkmackan, men detta gäller en jul och inte hela livet. Jag kunde haft mitt 3 månaders pulver istället och det hade varit värre. Mat och godsaker är inte allt, även om det faktiskt var så för ett år sedan. Men jag vinner på det hela i längden.

Att bli kramad av min sambo när han säger -Du har verkligen blivit smalare! Det gör min dag!

Att kunna sitta skräddare i soffan i över en timme utan att få ont är helt underbart, när jag började på min resa kunde jag inte sitta skräddare alls då benen var för feta.

Jag är riktigt lycklig över att ha fått denna chansen och jag tar den verkligen på allvar.

Att läsa i Aftonbladet om andra som kämpar med sin vikt stärker mig faktiskt ännu mer att vilja kämpa. som denna Aftonbladet länkade till. Personen har gått ner 18 kilo dock står det inte under hur lång tid, men jag har gått ner 28,8 kilo på 6 månader och mer ska det bli.





Slips och Fluga!



Min underbara älskade son, han har sina svårigheter men har även en sida som ingen annan i hela släkten har. Vi vet inte var han har fått det hela ifrån.

Han älskar ha på sig slips, vilket han har haft sedan dagis. En sommaravslutning på dagis så skulle han ha slips, inget annat dög. Han fick sin slips och har haft det nu varje avslutning sedan dess. Så fort det finns tillfälle så ska han ha slips, tur att hans mamma lärde sig knyta slips som barn då hon hade en skinnslips.

Min sons pappa blir tvingad till slips på begravningar, hans farfar har väl också slips när det är något i kyrkan, men aldrig annars. Hans morbror vägrar slips så mycket det går och samma sak med hans morfar.

Nu i helgen var vi en tur till Gekås Ullared och då fick han för sig att köpa sig en fluga. Han fick sin fluga och har nu haft den på sig igår när han gick till skolan. Skjorta och fluga var vad han hade på sig igår utan att det var något speciellt denna dag.

Jag älskar när han har självförtroende nog för att klä sig som han själv vill, men det är inte alltid han har det men när han känner sig stark nog för det så älskar jag att han inte är som andra barn. Hade någon sagt något dumt till honom igår om flugan så hade han inte haft den på sig hela dagen, för han är känslig för det. Men det gick bra och han har redan önskat sig fler flugor samt att han köpte sig en tomteslips igår

.

Tvii! för Inskränkta!



Jag blir så trött på vissa människor som bara kan se sig själva och vad dom själva gillar.

Att dom få gångerna man träffas kan man inte få höra, oj vad mycket du har gått ner, vad duktig du är. Vad fint ni har fått det nu när ni fått renoverat och nya möbler. Inte ett enda ord! Ska det pratas så ska det handla om personen själv och tycker man inte riktigt samma som personen så ses man ner på. För personen är den enda personen som har rätt i det hela.

Jag har tröttnat och det rejält, för under alla dessa år jag har mått dåligt i depressionen så har jag inte fått frågan Hur mår du? Inte en enda gång har frågan kommit på 11 år. Vad gör du på dagarna? Osv ...

Är så trött på det så jag kräks!

måndag 3 november 2014

Autism och ADHD




Utredningen på min son är klar och vi har nu fått veta två saker.
 Det ena är att han behöver en extra person med sig i skolan vilket gör oss glada för han ligger efter så mycket och behöver mer hjälp än vad han redan får. Dock så kan rektorn säga nej till det men det hoppas jag verkligen inte. Vi ska snart ett möte om det hela och jag kommer inte gå med på något annat än att han får sitt stöd.

Det andra är att skolspykologen har gjort den utredningen hon kan men det ger oss inget resultat alls om vad för diagnos min son har. Det ska vidare till BUP som kan neka en ytterligare utredning.
MEn vad hon kan säga nu är att han kan ha ADHD och Autism, båda eller ena. Vi har hela tiden trott att detta var den slutliga utredningen men icke.

Men det viktigaste just nu är att skolpsykologen anser att han behöver hjälp av en extra person i klassen och bilder som hjälper honom så han vet vad han ska göra. För oftast så kan han inte ta in en massa information på en gång. Så när man ska be honom om att göra något så är det en sak åt gången som gäller. Så en massa info på en gång fungerar inte. Så det känns skönt att den biten är klar så han äntligen kan känna att han är duktig i skolan. Så måtte rektorn stå på hans sida nu.

En diagnos är inte viktig egentligen, men jag har nästan hela hans liv känt av att han är annorlunda då jag har jobbat på daghem i över 10 år och haft att göra med barn i alla åldrar. Har även varit på fritidshem en del så jag vet att han inte är som andra barn.

MEN hur min son än är så älskar jag honom så att det gör ont i mig så en diagnos kommer inte att ändra min kärlek till honom. Utan snarare ge mig mer förståelse för hur han fungerar och varför.

-

-